Terug

Welke LED lamp kiezen

Welke LED lamp kiezen

Welke LED lamp kiezen

De LED lichtbronnen zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Bij het kiezen van de juiste LED lamp, ook wel lichtbron, zijn er echter enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. In dit blog artikel behandelen we vier vragen om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze: de benodigde sterkte van de LED lamp, het energieverbruik, het type LED lamp dat warm licht geeft en ten slotte, welk type LED lamp je nodig hebt.

Welke sterkte LED lamp

Bij het kiezen van de sterkte van je LED lamp is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste verlichtingsniveaus in de ruimte. De sterkte van een LED lamp wordt uitgedrukt in Lumen (lm) en niet in Watt (W), zoals bij traditionele gloeilampen. Als algemene richtlijn kun je ervan uitgaan dat een E27 LED lamp met een lichtopbrengst van 800 tot 1100 lumen vergelijkbaar is met een traditionele 60W-gloeilamp. Voor een GU10 LED Lamp is dit tussen de 200 tot 350 lumen, vergelijkbaar met een 40W-gloeilamp GU10. Voor helderder licht kun je kiezen voor een LED lamp met een hogere lichtopbrengst. Houd er echter rekening mee dat persoonlijke voorkeuren en de specifieke verlichtingsbehoeften van elke ruimte kunnen variëren. Zo heb je meer Lumen nodig in een badkamer dan in een zitruimte van de woonkamer.

Wat verbruikt een LED lamp

Een van de belangrijkste voordelen van LED lichtbronnen is het lage energieverbruik. LED lichtbronnen zijn zeer energiezuinig en verbruiken aanzienlijk minder elektriciteit dan traditionele gloeilampen. Maar wat verbruikt een LED lamp? Het energieverbruik van een LED lamp wordt uitgedrukt in watt (W). Over het algemeen verbruikt een LED lamp 80% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst. Dit betekent dat u met LED verlichting niet alleen kunt besparen op je energierekening, maar ook bijdraagt aan een duurzamere samenleving door het verminderen van de CO2-uitstoot. Gemiddeld verbruikt een LED GU10 lichtbron tussen de 3-5W.

Rekenvoorbeeld:
Een lichtbron met een vermogen van 5 watt verbruikt in 8 uur: 5 x 8 = 40 wattuur (Wh) = 0,040 kWh

Welke LED lamp geeft warm licht

Veel mensen geven de voorkeur aan de warme en gezellige sfeer die traditionele gloeilampen creëren. Gelukkig zijn er LED lichtbronnen op de markt die een vergelijkbare warme lichtkleur kunnen bieden. Bij het kiezen van een LED lamp met warm licht is het belangrijk om te letten op de kleurtemperatuur, uitgedrukt in Kelvin (K). Voor een warme en gezellige sfeer in huis kunt u het beste kiezen voor LED lampen met een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K. Deze LED lampen bieden een vergelijkbare warme lichtkleur als traditionele gloeilampen en zijn ideaal voor woonruimtes, slaapkamers en eetkamers.

Welke LED lamp geeft warm licht

Welke LED lamp heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste LED-lamp hangt ook af van de specifieke toepassing en functie van de verlichting in de ruimte. Verschillende ruimtes vereisen verschillende soorten verlichting. Bijvoorbeeld, voor taakverlichting in een keuken of studeerkamer, zijn LED lichtbronnen met een hogere lichtopbrengst en een koelere kleurtemperatuur (4000K-5000K) geschikt. Voor accentverlichting of decoratieve doeleinden kun je kiezen voor LED spots, LED strips of dimbare LED lampen om de gewenste sfeer te creëren. Het is ook belangrijk om te controleren of de LED lamp compatibel is met je armatuur en of deze de gewenste lichthoek biedt voor je specifieke behoeften.

Bij het kiezen van de juiste LED lamp zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De benodigde sterkte van de lamp, het energieverbruik, het type LED lamp dat warm licht geeft en de specifieke behoeften van de ruimte zijn allemaal belangrijke overwegingen. Door deze factoren in gedachten te houden en goed onderzoek te doen, kun je de juiste LED lamp selecteren die zowel aan je verlichtingsbehoeften voldoet als bijdraagt aan energiebesparing en duurzaamheid.

We hopen dat dit blog artikel je heeft geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor je LED verlichting. Vergeet niet om de productinformatie en aanbevelingen van fabrikanten te raadplegen voor specifieke details en advies op maat. Geniet van de voordelen van LED verlichting en de energie-efficiëntie die het biedt!

Overzicht van type LED lichtbronnen

Bekijk welke fitting je armatuur heeft en zie hieronder ons aanbod van het type LED lamp. 

LED Lampen - E27
LED Lampen - GU10
LED Lampen - AR111
LED Lampen - G9
LED Panelen

Heb je een vraag over welke LED lamp te kiezen? Wij begrijpen dat best, er is immers relatief veel keuze. Je kunt een bezoekje doen bij ons in de showroom om zo de keuze iets gemakkelijker te maken.

Neem gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Natuurlijk is snel contact via e-mail, livechat of Whatsapp ook mogelijk. Wij helpen je graag!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    DMQ 8.9 / 10 - 215 Reviews @ Kiyoh