Terug

Wat is slimme verlichting?

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting brengt de nieuwste techniek naar de huiskamer en maakt het dagelijks leven makkelijker. Het verandert de manier waarop we licht gebruiken en ervaren thuis. Het is een stap verder dan de oude gloeilamp; nu kunnen we met onze smartphone, tablet of gewoon met onze stem onze lampen regelen. Je kunt slimme lampen vanuit je luie stoel aan- of uitzetten, dimmen zonder dat je nieuwe dingen moet installeren, en zelfs de kleur veranderen om de stemming in de kamer te zetten. Dit geeft ons een heel nieuw niveau van gemak en controle in ons huis.

Hoe werkt slimme verlichting?

Slimme verlichting draait allemaal om verbonden zijn. Deze slimme lichtbronnen kunnen met Wi-Fi, Bluetooth of Zigbee praten met apps op je telefoon of tablet, of zelfs met slimme huisassistenten zoals Google Home, Amazon Alexa of Apple HomeKit. Dat betekent dat je allerlei coole dingen kan doen, zoals je lampen van kleur laten veranderen met je muziek of de helderheid aanpassen aan wat je doet, zoals een boek lezen of een film kijken.

Een bekend voorbeeld van slimme verlichting is Philips Hue. Deze systemen hebben vaak een centrale 'hub' die je aansluit op je wifi thuis, en die zorgt ervoor dat al je lampen met elkaar en met je app kunnen praten. En als je geen hub wilt, zijn er ook lampen die direct met de cloud werken, zodat je je verlichting kan bedienen waar je ook bent, zolang je maar internet hebt. Zo kan je zelfs vanaf je vakantieadres je lampen aan- of uitzetten, super handig!

Waarom slimme verlichting?

Slimme verlichting is populair omdat het zoveel voordelen en gemak biedt. Het is super persoonlijk en efficiënt. Met een slim verlichtingssysteem kun je je lampen precies zo instellen dat ze passen bij wat je doet. Bijvoorbeeld, met een speciale 'opstaan' lichtscène die langzaam feller wordt, wordt je rustiger wakker. Voor de veiligheid is het handig dat de lampen automatisch aangaan als het donker wordt, of dat het lijkt alsof er iemand thuis is als jij lekker op vakantie bent. En het is ook nog eens handig voor mensen die niet zo makkelijk kunnen bewegen, omdat je de lampen kunt bedienen met bijvoorbeeld je stem of je smartphone - geen gedoe met lastige schakelaars.

Ook slim is dat je sensoren kunt toevoegen aan je slimme verlichting. Zo kan de verlichting automatisch aan- en uitschakelen wanneer er beweging in de kamer is. Dit is niet alleen handig, maar ook goed voor de energierekening, want het licht is nooit onnodig aan. Slimme verlichting met sensoren is dus echt een slimme zet voor comfort, veiligheid én je portemonnee! Lees hieronder verder over energieverbruik slimme verlichting.

Is slimme verlichting energiezuinig?

Ja, slimme verlichting is een topper als het gaat om energie besparen. Deze lichtbronnen zijn vrijwel altijd LED, en die staan erom bekend dat ze veel minder stroom gebruiken dan de oude gloeilampen of halogeenspotjes. Doordat je met slimme verlichting heel precies kunt instellen wanneer de lampen aan en uit moeten, verspil je veel minder elektriciteit. Lampen die voor niks aanstaan, dat is toch zonde en ook nog eens een bron van irritatie in veel huishoudens.

Slimme verlichting is echt een sprong vooruit. Het maakt ons leven makkelijker met slimme verlichting in huis, en zorgt ook nog eens dat we minder geld uitgeven aan de energierekening. Of je nu een gezellig hoekje wilt creëren, je huis veiliger wilt maken of gewoon zonder moeite je licht wilt kunnen bedienen, slimme verlichting past helemaal bij een slimme en moderne manier van leven.

En over besparen gesproken: stel je voor dat je thuis 10 halogeen lichtbronnen (halogeenspots) hebt. Als je die vervangt door slimme LED lichtbronnen, dan houd je per jaar zo'n 50 euro meer in je zak. Dat is toch mooi meegenomen, nietwaar?

Ons aanbod van slimme verlichting

We hopen dat dit blog artikel je heeft geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor je slimme verlichting.

Heb je een vraag over slimme verlichting? Wij begrijpen dat best, er is immers relatief veel keuze. Je kunt een bezoekje doen bij ons in de showroom om zo de keuze iets gemakkelijker te maken.

Neem gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Natuurlijk is snel contact via e-mail, livechat of Whatsapp ook mogelijk. Wij helpen je graag!

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    DMQ 8.9 / 10 - 215 Reviews @ Kiyoh