Terug

Badkamer

Onze badkamerverlichting is geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of toilet. De inbouwspots hebben we in het rond of vierkant. Dit is een design keuze welke persoonlijk is.

Filters

Badkamer spots

In ons assortiment hebben we inbouwspots voor de badkamer van hoge kwaliteit. We hebben deze trimless of met een kleine rand. Er zijn een aantal zaken belangrijk om te weten wanneer je voor badkamer spots kiest. Zo is veiligheid een belangrijk aspect, de IP-waarde en hoeveel spots heb je nodig in een badkamer. Hieronder zullen we de belangrijkste tips waarop je moet letten omschrijven.

IP-waarde Badkamer

Wanneer je spots gaat plaatsen is de locatie erg belangrijk en let hierbij op voor de bijbehorende IP waardering. Als we een badkamer verdelen in zones weet je wat de vereisten zijn, daarvoor hieronder een kleine kort overzicht.

Zone 0 IP67 = Dit is de ruimte in het bad of douchebak
Zone 1 IP65 = Direct boven de douchebak of bad tot 2,25 meter hoog.
Zone 2 IP44 = Met een straal van 60 cm om het bad of douche. 
Zone 3 IP44 of IP21 = Op meer van 60 cm afstand van bad, wastafel of douche.

Meer informatie over welke IP waarde in badkamer? Lees hier meer over in ons blog.

Badkamer hoeveel lumen?

In een badkamer is de norm 2.000 - 4.000 lumen. Dit betreft een richtlijn, iedere badkamer is anders en heeft een andere invalshoek. Hoe breder en hoger een badkamer ruimte is, hoe meer lumen je nodig hebt om de badkamer te verlichten.
Inbouwspots moeten minimaal 200-400 lumen kunnen leveren. Indien ze meer kunnen leveren adviseren we ze zeker als deze ook dimbaar zijn, zo kun je in de dag bepalen hoeveel licht er nodig is in de badkamer.
Een gemiddelde badkamer heeft voldoende aan 4 spots, maar hierbij is bijvoorbeeld verlichting boven of in de spiegel wel aan te raden.

Hulp bij je aankoop

Heb je een vraag over onze badkamerverlichting? Wij begrijpen dat best, er is immers relatief veel keuze. Je kunt een bezoekje doen bij ons in de showroom om zo de keuze iets gemakkelijker te maken. Als je op zoek bent naar trimless inbouwspots badkamer, kijk dan hier

Neem gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Natuurlijk is snel contact via e-mail, livechat of Whatsapp ook mogelijk. Wij helpen je graag!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    DMQ 8.9 / 10 - 215 Reviews @ Kiyoh