Terug

Industrieel wonen, kies de goede verlichting!

Industrieel wonen, kies de goede verlichting!

De industriële woonstijl is niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. De sleutelwoorden van een industrieel interieur zijn: metaal, beton, zwart, neutraal, opvallende accenten en stoer.

In een industrieel interieur kan je alle kanten op. De basis is een neutrale omgeving in koele kleuren, denk hierbij aan grijs tinten maar kleuren als wit, zwart en leger-groen kunnen uiteraard ook. Maak gebruik van structuren, bijvoorbeeld een beton-look op de muur of vloer, maar overdrijf niet. Industrieel kan al snel kil worden, dat willen we uiteraard niet bereiken!

Als de basis bepaald is kan er aan de aankleding gedacht worden. Alles wat stoer en natuurlijk is past in het interieur. Denk aan metalen kasten, betonnen pilaren, bakstenen, hout, leer en beton. Uiteraard speelt de verlichting hier een grote rol in. 

Industriële hanglampen

Een eettafel van hout of beton staat perfect in een industrieel interieur, kies voor boven deze tafel voor stoere industriële hanglampen. Ga bijvoorbeeld voor grote lampen die net uit een fabriek vandaan lijken te komen. Kleine eetkamer, kies dan voor lampen waar je door heen kan kijken om het ruimtelijk effect te vergroten. 

Industriële vloerlampen

Vloerlampen op een tripod gaan hand in hand met een industrieel interieur. Deze tripod is een knipoog naar het industriële verleden, waar deze lampen gebruikt werden om plekken in een fabriek uit te lichten. De Tripod lamp 'Beam' (zie foto) is hier een uitstekend voorbeeld van. 

Vloerlamp industrieel

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    DMQ 8.9 / 10 - 215 Reviews @ Kiyoh