Terug

Trimless inbouwspots Gips

Een gipsen inbouwspot dient verwerkt te worden in een (gipsplaten) plafond en zal na het stucen een totaal geheel vormen met hele plafond. Dit geeft een strakke en moderne afwerking. 

Bekijk: Alle Trimless inbouwspots
Populaire kleuren: Wit | Zwart | Goud
Meest bekeken: Badkamer 

Bekijk: Alle inbouwspots

Filters

Wat is een trimless spot?

Een inbouwspot wordt ook trimless genoemd als er geen rand zichtbaar is na afwerking, hier komt ook de naam vandaan: trimless staat voor randloos / zonder rand. 

Het is aan te bevelen om een trimless spot in te bouwen tijdens de installatie van het plafond, meestal kan een trimless spot het best geïntegreerd worden in een verlaagd of gipsplaten plafond. Na plaatsing van de spot zal deze met stucwerk of renovlies behang worden afgewerkt waardoor er een strak geheel zal ontstaan. 

Achteraf is het lastiger om een trimless spot in een plafond te verwerken, bedenk daarom goed hoe en waar je de spots wilt plaatsen.

Welke soorten trimless spots zijn er?

Er zijn in de basis 2 soorten trimless spots: Metaal en gips.

Een metalen inbouwspot is over het algemeen voorzien van 2 delen: Een inbouwframe en een armatuur. Het inbouwframe zal in het plafond worden verwerkt. Dit inbouwframe zal na monteren 4-5mm uit steken, met het stucen wordt glad getrokken. Het armatuur met de (GU10) lamp zal vast klikken in het inbouwframe, dit armatuur heeft meestal ook een witte of zwarte kleur en is niet overschilderbaar.

De gipsen inbouwspot is, zoals de naam al aangeeft, gemaakt van gips. De spot bestaat uit 1 gedeelte welke wordt gemonteerd in het plafond. Afhankelijk van de afwerklaag zal de spot 3-5mm uit steken, waarna deze met het afstucen glad wordt getrokken en er 1 geheel ontstaat. De gipsen spot zal met het plafond worden mee geverfd. De GU10 lamp kan vanaf onderaf worden geplaatst en vervangen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    DMQ 8.9 / 10 - 215 Reviews @ Kiyoh