Terug

Trimless inbouwspots

Trimless inbouwspots zijn de laatste jaren erg populair. Deze inbouwspots hebben een stuc frame waardoor de lampen naadloos in gestucte of gipsplaten plafonds weg gewerkt kunnen worden. Combineer de spots met dimbare LED lampen voor een luxe uitstraling.

Populaire kleuren: Wit | Zwart | Goud
Meest bekeken: GU10 | Badkamer | Gips

Bekijk: Alle Inbouwspots

Filters

Trimless inbouwspots kopen?

We zien ze de laatste jaren steeds vaker: trimless inbouw spots. De term trimless staat voor 'randloos' en dat is precies waar het om draait bij deze inbouwspots. De lampen worden weg gestuct in het plafond waardoor er een strak geheel ontstaat. Deze luxe inbouwspots worden geplaatst in allerlei type woningen, van rijtjeshuizen, grachtenpand tot vrijstaande villa's.

Het maken van gaten in een plafond van gipsplaten is eenvoudig en kan met de aangegeven diameter. Bij een plafond van beton kunnen er gaten geboord worden of kan er in de bouw een sparingskist (Fermacell) voor spots geplaatst worden.

Een trimless inbouwspot bestaat uit 2 delen. Het inbouwgedeelte zal ingestuct worden in het plafond, na montage valt dit deel iets buiten het plafond maar na een dunne laag stuc zal deze precies gelijk lopen met het plafond. Bij een trimless inbouwspot gips werkt dit iets anders, deze bestaat uit 1 geheel. Afhankelijk van de afwerklaag zal de spot 3-5mm uit steken, waarna deze met het afstucen glad wordt getrokken en er 1 geheel ontstaat. De gipsen spot zal met het plafond worden mee geverfd. Probeer dit proces altijd goed af te stemmen met je stukadoor. 

Trimless inbouwspots led

Wanneer je voor trimless spots kiest zijn deze vrijwel altijd geschikt voor LED lichtbronnen. Indien je kiest voor een GU10 fitting kun je hier GU10 LED lichtbronnen in plaatsen. Indien je kiest voor een ingebouwde lichtbron is dit altijd LED. Het voordeel van een ingebouwde lichtbron is dat deze vaak een hogere IP waarde heeft en geschikt is voor de badkamer.

Trimless inbouwspot

Het inbouwgedeelte (stuc gedeelte) zal je dus voor het afwerken van het plafond moeten plaatsen. In het andere deel zullen de lampunits (meestal GU10 of G53 / AR111) gemonteerd worden, deze is vervolgens simpel vast te klikken in het stuc gedeelte. De trimless inbouwspots zien we steeds vaker bij luxe inrichtingshuizen en geven een extra afgewerkt gevoel in bijvoorbeeld je eetkamer, keuken of hal. Zo zijn er vaker huizen op Funda te vinden welke voorzien zijn van trimless inbouwspots. De keuze voor trimless inbouwspots kan dus een boost geven aan de eventuele verkoop van je huis!

Winkels of showrooms maken ook steeds vaker gebruik van deze manier van verlichten. De keuze voor LED ligt dan voorhanden om op een duurzame manier je showroom / winkel te voorzien van sfeer. De trimless inbouwspots die voorzien zijn van LED gaan langer mee en verbruiken veel minder energie dan bijvoorbeeld halogeen. Nog een bijkomend voordeel is dat LED minder warmte afgeeft dan Halogeen. Informeer voor grotere aantallen naar de mogelijkheden door contact met ons op te nemen. 

Trimless spots kunnen in alle woonruimtes worden toegepast, denk hierbij aan de keuken, gang, wc, woonkamer, slaapkamer en overloop. Voor de natte ruimtes zoals de badkamer hebben we speciale trimless inbouwspots badkamer met IP44 / IP54 normering. 

Naast particuliere toepassing zijn de trimless spots uiteraard ook zakelijk te gebruiken, denk hierbij aan restaurants, hotels of kantoren.

Hulp bij je keuze voor trimless inbouwspots

Heb je een vraag over onze trimless verlichting? Wij begrijpen dat best, er is immers relatief veel keuze. Je kunt een bezoekje doen bij ons in de showroom om zo de keuze iets gemakkelijker te maken.

Neem gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Natuurlijk is snel contact via e-mail, livechat of Whatsapp ook mogelijk. Wij helpen je graag!

Trimless inbouwspot

Afbeelding Funda: Trimless inbouwspot

 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    DMQ 8.9 / 10 - 215 Reviews @ Kiyoh